Legendariske Disneyfilmer

Hele verden kjenner Disney. Ikke bare barn – alle voksne og eldre mennesker er godt kjent med de fleste Disneyfilmene. Vi har alle vokst opp med dem, de har nærmest formet livene våre. Enkelte var kanskje mindre gjennomtenkte enn andre, men hver eneste av dem viser oss gode forbilder. De viser oss hva som er rett og galt. Disneyfilmer som Herkules, Sverdet i stenen, Robin Hood, Fantasia 2000 og Mulan vil alltid være velkjente klassikere som våre barn sikkert vil vise sine egne barn. Om vi kan plukke ut de Disneyfilmene som skiller seg ut blant alle de legendariske tegnefilmene, kommer disse frem:

Peter Pan
Alle har hørt om den positive gutten som ikke ville bli gammel. Peter Pan er vår barndom i fysisk form. Han er selve barndommen i oss. Nettopp derfor er tegnefilmen om Peter Pan så populær blant både voksne og barn. Eventyrene disse evig lekne ungene levde, viste oss hvor fantastisk verden ville vært hvis barn fikk styre. Disneyfilmen kom ut i 1955 og var blant de mest kompliserte tegnefilmene (teknisk sett) på den tiden.

Los Angeles, CA, USA – November 2, 2016: Walt Disney star in Hollywood walk of fame

Bambi
Denne gamle tegnefilmen fra 1942 er en evig klassiker – vi har alle sett det tidløse øyeblikket når det sukkersøte, unge rådyret sklir ut på isen og så vidt klarer å stå på bena. Det spesielle med Bambi er at den ga jordkloden sårt ettertraktede følelser. Følelser av godhet og kjærlighet, midt under andre verdenskrig. Du finner Bambi i enhver lekebutikk, og selve symbolet av rådyr assosieres ofte med navnet på Disneyfiguren.

Skjønnheten og udyret

Det var vel denne Disneyfilmen som virkelig satte prikken over i-en – det er faktisk det indre som teller. Filmen viste oss at man ikke bør dømme folk etter deres utseende, og å ikke dømme dem i det hele tatt før man blir kjent med dem. Alle har sine positive og negative sider, utseendet har ytterst lite med det å gjøre. Skjønnheten og udyret er en vakker, tidløs film.

Løvenes konge
Du visste kanskje at denne ville komme opp her. Løvenes konge er en av de største kassasuksessene til Disney gjennom tidene, og de aller fleste mennesker på jordkloden kan ikke gjøre annet enn å elske denne filmen. Tegnefilmen ble ikke overraskende Oscar-belønnet og alle sangene ble store hits verden rundt.