Titanic (1997)

Mange av oss vokste opp med dette fyrverkeriet av en romantisk katastrofefilm. James Camerons Titanic hadde et budsjett på rundt 200 millioner dollar, og var lenge den dyreste filmen noensinne. I dag er Titanic en klassiker som bør være på enhver filmelskers liste over filmer som må ses i løpet av livet (og helst så fort som mulig). Filmen varer i tre timer og 15 minutter, noe som selv i dag må regnes som veldig lenge.

Den sanne bakhistorien

Selv de som aldri har sett filmen kjenner vel til den ekte historien om det gigantiske skipet Titanic, som forliste på havet under sin jomfrutur i 1912. Den tragiske hendelsen kom som et stort sjokk på alle, da dette gigantiske skipet egentlig ikke skulle kunne synke. Skipet var på vei fra England til New York da det traff et isfjell og sank til havets bunn. Det anslås at rundt 1500 mennesker døde, mens knapt over 700 overlevde.

Handling

Den unge, fattige og eventyrlystne kunstneren Jack Dawson klarer å skaffe seg billetter til RMS Titanic gjennom å spille poker. Om bord på skipet møter han Rose, som kommer fra en overklassefamilie der hun ikke føler seg hjemme. Hun ender opp med å prøve å ta livet av seg, før Jack redder henne. Til tross for deres vidt forskjellige økonomiske bakgrunner inngår Jack og Rose etter hvert et kjærlighetsforhold, noe Roses familie sterkt misliker. Rose bestemmer seg for at hun vil kutte båndene til sin lite sympatiske overklassekrets. Hun og Jack bestemmer seg for å være sammen resten av livet når de kommer i land.

Gleden blir dessverre kortvarig. Titanic treffer et isfjell, og båten begynner å synke. Livbåtene låres, men det er ikke nok til alle om bord. Som førsteklassepassasjer får Rose lov til å dra av gårde i livbåten, men hun nekter å dra fra Jack. De to går ned sammen med skipet, men Rose overlever når Jack ofrer seg for henne. Titanic er en kjærlighetshistorie uten sidestykke, som nok vil få tårene til å renne.