Starship Troopers – bra og dårlig

 

Det er blitt sluppet en del forskjellige filmer med tittelen Starship Trooprs, som alle løst baserer seg på “Heinleins meget gode roman fra 1959, med samme tittel.

Både Paul Verhoevens film så vel som Heinleins bok har sine meritter, men de er ikke like på noen måte. Grunnen til dette er at Verhoeven kun kjøpte retten til å bruke navnet Starship Troopers, mens manuskriptet til filmen allerede var skrevet som Bug Hunt at Outpost Nine, fan-fiction som baserte seg på Heinleins ekstensive univers.

Om man ser på strukturen i boken Starship Troopers, så kan man nesten tenke seg at den ble lest av personene som skrev manuskriptet til filmen Full Metal Jacket. Det finnes utrolig mange likheter i struktur og handling, at det faktisk ikke er en umulig antakelse.

Spin-offs og kvalitets-tap

Merkevaren Starship Troopers har blitt rekkt rundt til mange forskjellige prosjekter som alle ikke tar utgangspunkt i Heinleins bok, men foretrekker å basere seg på Verhoevens univers. Starship Troopers II var et forsøk på å gjenskape Pitch Black, som havarerer fullstendig, mens film tre i rekken faktisk er satirisk religions-kritikk, og severdig, noe man egentlig ikke kan si om TV-serien.