En varm og god følelse

 

vi har et et ganske godt forhold til Kevin smith sine filmer, og de fleste av dem er romantiske feel-good komedier, som gir en varm og god følelse etter at man har sett dem. I så måte er de fleste filmer i serien en god måte for å komme ned etter en stressende dag. De gir deg nemlig noe ekstra, som man ikke vanligvis får. På den ene siden er de preget av godt håndverk. Selv de første filmene som Smith lagde, av kostnadsgrunner delvis i sort -hvitt, bærer preg av et godt grep om historiefortelling og fortellerstrukturen.

Filmene er delvis også blitt til kult-filmer, selv om ikke alt, i det som man kan kalle en masseproduksjon, er like vellykket. Hovedsaklig er filmene preget av barnslig humor. Klassisk amerikansk med andre ord. Ikke alt som Smith begir seg ut på, blir like godt tatt imot i hjemlandet heller. Man kan spørre seg om grunnen til dette kan finnes i den stadige blasfemien, og den til dels smakløse humoren også. Samtidig er det et åpent spørsmål om gode prosjekter hovedsaklig har blitt drept av menn i dress, heller en allmuen. Selv om filmene og seriene til Kevin Smith nemlig ikke nødvendigvis vil gjøre det bra, når de testes forran et balansert utvalgt publikum, slik det er vanlig i USA, betyr dette ikke at disse filmene kunne hatt fans, eller at mange ville likt dem. Et eksempel på et prosjekt som eksploderte i hangaren er for eksempel pilotepisoden Reaper, om en ung mann som finner ut at hans foreldre har solgt ham til djevelen, og at han nå må jakte på sjeler for djevelen til han dør. Her fikk Smith kun anledning til å lage pilot-episoden, før han ble bedt om å gå.

Nyheter fra filmsmia til Kevin Smith

Om man ikke har fulgt med i det siste, så er det stor fare for at man har gått glipp av tre TV-filmer som kom ut for en liten stund siden. Mens ‘Jay and Silent Bob Strike Back’ var en film som ble bredt markedsført, som en påfølgende film til Clerks Filmene og serien, har de siste tre filmene ikke fått noen liknende markedsføring. De tre filmene Jay and Silent Bob Get Irish: The Swearing O’ the Green (2013), Jay and Silent Bob Go Down Under (2012), samt Jay and Silent Bob Get Old: Tea Bagging in the UK (2012) er alle produsert av Kevin Smith. Man kan også nevne TV-seriene Geeking Out som startet i 2016, så vel som Comic Book Men, som har holdt seg på TV siden 2012. Selv om Comic Book Men minner halvparten billig dogme-film, halvparten ren reklame for tegneseriebutikken som Smith eier i New Jersey, så er det faktisk også underholdende, selv om skuespillerprestasjonene tilsvarer de man finner i Wrestling, og på ingen måte kan samføres med tidligere filmer.