Barnefilmene alle elsker

Det finnes vel ikke noen av oss som ikke har en eller flere barnefilmer de husker godt fra barndommen. Å lage filmer for barn har alltid vært en stor bransje, og den ser absolutt ikke ut til å ta slutt så lenge det finnes barn. De mest populære filmene som er laget for barn, er filmer som også de voksne kan sette pris på. En barnefilm kan gjerne være barnslig, men likeså alvorlig i sin handling for at barn kan like den. Og man kan fint ha humor i filmen som også de voksne liker, uten at det trenger å bli upassende for barna. Fra Astrid Lindgren til Pixar – dette er barnefilmene vi alle elsker.

En ambisiøs barnefilm

Den norske barnefilmen “Oskars Amerika”, er en ambisiøs barnefilm, som både er dyp og spennende. Denne filmen tar opp problematikken med å være barn, når voksne har seriøse problemer. Både dybde og spenning i filmens handling, gjør denne filmen til en opplevelse for barna. Ofte er det godt å se filmen sammen med en voksen også. Det er viktig å ta barn på alvor, de forstår mer enn vi tror. Barn fortjener også høy kvalitet, som Tommy Hilfiger og Disney. En god film gir den gode opplevelsen, hvor det er viktig at barna forstår budskapet. Bøker og film hører sammen, og for barn er dette essensielt. Disney har filmatisert mange bøker, og både skuespillere og filmproduksjonen gjør disse filmene til klassikere som alle vil huske.

Ikke undervurder barna

Språket og det visuelle bildet som anvendes i barnefilmer, er avgjørende for det ferdige resultatet. Det er viktig å ikke undervurdere barna. Selv om de ikke har det samme ordforrådet som oss voksne, forstår de mye mer enn det voksne kanskje tror. Følelser og uttrykk på film, gjenspeiler seg i barnets sinn. Kanskje det er greit med en lykkelig slutt. Det er gjerne like greit å se på en film sammen med barna.Om du husker tilbake til filmer du likte da du var barn, er det enklere å forestille seg hva barna i dag liker. Moderne barnefilmer er ikke alltid bedre enn de gamle klassikerne. Gode filmklassikere glemmer man aldri.